k

If you’d like to try an alternative to classic porcelain, then Tonda is the perfect complement to your home.

Newsletter

    Itt is követhetsz

    Search

    Török-Bognár Reni

    Vörös rizs garnélával

    Ha valakinek fehérjedús diétára van szüksége, akkor mutatok egy jó opciót – lesz még hasonló recept, hasonló elv alapján -, de speciális étrend nélkül is ajánlott, hiszen nagyon egészséges és ízletes. Ráadásul… ha megnézzük, hogy jelenleg mennyibe kerül mondjuk egy kiló sajt, még árban is jobban jön ki, mint a trappista.

    Hozzávalók: (3-4 főre)
    • 100 g vörös rizs (vagy a vadrizs talán még jobb)
    • 300 g nyers garnéla
    • 1 csokor friss korianderzöld
    • 3-4 szál újhagyma
    • 100 g edamame bab (fejtett, fagyasztott)
    • 2 ek. mirin
    • 2 ek. rizsecet
    • 2 ek. mogyoró- vagy szezámolaj + 1 ek. a rák sütéséhez
    • 1 tk. frissen reszelt gyömbér
    • friss chili ízlés szerint

    Elkészítés:
    • A rizst alaposan átmossuk, ezután pedig kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben kb. 35 perc alatt megfőzöm.
    • A garnélát megtisztítom, majd a megtisztított rákfarkakat átkeverem 1 evőkanálnyi olajjal és egy felforrósított serpenyőben 3-4 perc alatt megsütöm.
    • Az edamame babot forrásban lévő vízbe öntöm – kiolvasztás nélkül -, majd 6-8 perc alatt megfőzöm. (kb. annyi idő, amennyi a zöldborsónak kell)
    • A koriandert és az újhagymát felaprítom.
    • Az öntethez kikeverem a mirint, rizsecetet, olajat, friss gyömbért és chilit.
    • Egy nagy tálba öntöm a rizst, a babot, a koriandert és az újhagymát. Alaposan összekeverem, elhelyezem a tetejükön a garnélákat és meglocsolom a dresszinggel.

    Leave
    a comment



    You don't have permission to register