k

If you’d like to try an alternative to classic porcelain, then Tonda is the perfect complement to your home.

Newsletter

    Itt is követhetsz

    Search

    Török-Bognár Reni

    Curry paneerral

    Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de én bolondulok az indiai konyháért, a fűszerekért és állatira imádom, hogy az elmúlt évek alatt olyan fűszerkészletem lett itthon, hogy gyakorlatilag bármikor neki tudok ugrani. (a kasmíri chilim egyébként megkukacosodott, hogy a fene vigye el, nem is packáztam velük, kidobtam inkább az egészet a kukába, mert az a kukac, ami túléli a chiliben, az ki tudja, hogy mire képes éltében.)
    Ez egy állati jó húsmentes opció, ha nincs paneerunk, akkor grillsajttal is ugyanolyan jól tud működni. (Én pl. Csurgódombi grillsajtot használtam hozzá). Én nem szeretem a szottyos zöldségeket (igen, milyen magyar vagyok?! A lecsót sem ebből a tulajdonságából kifolyólag), így olyan fajtákat igyekszem választani, amik ressek maradnak. Na a zöldborsó erre pont ideális, a spenót meg már csak akkor kerül bele, amikor elzártam alatta a gázt és éppen csak összeesik a hőtől.
    Hozzávalók 2 főre:
    • 1 nagy vöröshagyma
    • 1 hüvelyknyi friss gyömbér
    • 2 gerezd fokhagyma
    • friss chili ízlés szerint
    • 1 tk. egész koriandermag
    • 1 tk. egész római kömény
    • 1/2 tk. görögszéna mag
    • 1 hüvelyknyi egész fahéjrúd
    • 3 szem zöld kardamom
    • 1/2 tk. zellermag(por)
    • 1 tk. mangópor
    • 1 tk. kurkuma
    • 1 tk. fűszerpaprika
    • 250 ml. paradicsompüré (passata, de aki szereti a szottyos zöldségeket, az rakhat bele darabolt paradicsom konzervet is helyette)
    • 150 zsenge zöldborsó
    • 1 cs. (~100 g) bébispenót
    • 200 g paneer / grillsajt (arra figyeljünk, hogy ne legyen túl sós)
    • mustármagolaj (bármilyen más olajat is használhatunk)
    • friss korianderzöld
    Elkészítés:
    • A hagymákat és a chilit finomra vágom, a gyömbér pedig megpucolom és lereszelem.
    • A koriandermagot, a római köményt és a görögszéna magot száraz serpenyőben megpirítom, majd mozsárban porrá zúzom.
    • Egy vastagfalú főzőedényt felforrósítok, beleöntök 3-4 evőkanálnyi mustármagolajat, rádobom a hagymákat, a chilit és a gyömbért és folyamatos keverés mellett megpirítom. Hozzáadom paradicsompürét az összes többi fűszert (kurkuma, paprika, mangópor, zellermagpor, római kömény, koriandermag, görögszéna, fahéj, kardamom), alaposan összekeverem és pirítom őket kb. 1 percig. Az illat elképesztő lesz, szerintem ha valaki egyszer ezt megérzi, mindig szívesen emlékszik majd vissza rá és nyúl újra és újra ehhez a kollekcióhoz. 
    • Felöntöm 2 dl vízzel, lefedve főzöm 30-40 percet, majd összeturmixolom, sózom. 
    • A grillsajtot 1 cm x 1 cm-es kockákra vágom, megpirítom őket egy másik serpenyőben.
    • A turmixolt szószhoz adom a zöldborsót, 5 percig főzöm, majd elzárom alatta a gázt, hozzáadom a grillsajtot, a spenótot. Elkeverem az egészet és friss korianderrel, illetve naan kenyérrel tálalom.

    Leave
    a comment



    You don't have permission to register