Barion Pixel
k

If you’d like to try an alternative to classic porcelain, then Tonda is the perfect complement to your home.

Newsletter

    Itt is követhetsz

    Search

    metszéspontok

    Curry paneerral

    Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de én bolondulok az indiai konyháért, a fűszerekért és állatira imádom, hogy az elmúlt évek alatt olyan fűszerkészletem lett itthon, hogy gyakorlatilag bármikor neki tudok ugrani. (a kasmíri chilim egyébként megkukacosodott, hogy a fene vigye el, nem is packáztam velük, kidobtam inkább az egészet a kukába, mert az a kukac, ami túléli a chiliben, az ki tudja, hogy mire képes éltében.)
    Ez egy állati jó húsmentes opció, ha nincs paneerunk, akkor grillsajttal is ugyanolyan jól tud működni. (Én pl. Csurgódombi grillsajtot használtam hozzá). Én nem szeretem a szottyos zöldségeket (igen, milyen magyar vagyok?! A lecsót sem ebből a tulajdonságából kifolyólag), így olyan fajtákat igyekszem választani, amik ressek maradnak. Na a zöldborsó erre pont ideális, a spenót meg már csak akkor kerül bele, amikor elzártam alatta a gázt és éppen csak összeesik a hőtől.
    Hozzávalók 2 főre:
    • 1 nagy vöröshagyma
    • 1 hüvelyknyi friss gyömbér
    • 2 gerezd fokhagyma
    • friss chili ízlés szerint
    • 1 tk. egész koriandermag
    • 1 tk. egész római kömény
    • 1/2 tk. görögszéna mag
    • 1 hüvelyknyi egész fahéjrúd
    • 3 szem zöld kardamom
    • 1/2 tk. zellermag(por)
    • 1 tk. mangópor
    • 1 tk. kurkuma
    • 1 tk. fűszerpaprika
    • 250 ml. paradicsompüré (passata, de aki szereti a szottyos zöldségeket, az rakhat bele darabolt paradicsom konzervet is helyette)
    • 150 zsenge zöldborsó
    • 1 cs. (~100 g) bébispenót
    • 200 g paneer / grillsajt (arra figyeljünk, hogy ne legyen túl sós)
    • mustármagolaj (bármilyen más olajat is használhatunk)
    • friss korianderzöld
    Elkészítés:
    • A hagymákat és a chilit finomra vágom, a gyömbér pedig megpucolom és lereszelem.
    • A koriandermagot, a római köményt és a görögszéna magot száraz serpenyőben megpirítom, majd mozsárban porrá zúzom.
    • Egy vastagfalú főzőedényt felforrósítok, beleöntök 3-4 evőkanálnyi mustármagolajat, rádobom a hagymákat, a chilit és a gyömbért és folyamatos keverés mellett megpirítom. Hozzáadom paradicsompürét az összes többi fűszert (kurkuma, paprika, mangópor, zellermagpor, római kömény, koriandermag, görögszéna, fahéj, kardamom), alaposan összekeverem és pirítom őket kb. 1 percig. Az illat elképesztő lesz, szerintem ha valaki egyszer ezt megérzi, mindig szívesen emlékszik majd vissza rá és nyúl újra és újra ehhez a kollekcióhoz. 
    • Felöntöm 2 dl vízzel, lefedve főzöm 30-40 percet, majd összeturmixolom, sózom. 
    • A grillsajtot 1 cm x 1 cm-es kockákra vágom, megpirítom őket egy másik serpenyőben.
    • A turmixolt szószhoz adom a zöldborsót, 5 percig főzöm, majd elzárom alatta a gázt, hozzáadom a grillsajtot, a spenótot. Elkeverem az egészet és friss korianderrel, illetve naan kenyérrel tálalom.

    Leave
    a comment



    You don't have permission to register
    X