Barion Pixel
k

If you’d like to try an alternative to classic porcelain, then Tonda is the perfect complement to your home.

Newsletter

    Itt is követhetsz

    Search

    metszéspontok

    Vörös rizs garnélával

    Ha valakinek fehérjedús diétára van szüksége, akkor mutatok egy jó opciót – lesz még hasonló recept, hasonló elv alapján -, de speciális étrend nélkül is ajánlott, hiszen nagyon egészséges és ízletes. Ráadásul… ha megnézzük, hogy jelenleg mennyibe kerül mondjuk egy kiló sajt, még árban is jobban jön ki, mint a trappista.

    Hozzávalók: (3-4 főre)
    • 100 g vörös rizs (vagy a vadrizs talán még jobb)
    • 300 g nyers garnéla
    • 1 csokor friss korianderzöld
    • 3-4 szál újhagyma
    • 100 g edamame bab (fejtett, fagyasztott)
    • 2 ek. mirin
    • 2 ek. rizsecet
    • 2 ek. mogyoró- vagy szezámolaj + 1 ek. a rák sütéséhez
    • 1 tk. frissen reszelt gyömbér
    • friss chili ízlés szerint

    Elkészítés:
    • A rizst alaposan átmossuk, ezután pedig kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben kb. 35 perc alatt megfőzöm.
    • A garnélát megtisztítom, majd a megtisztított rákfarkakat átkeverem 1 evőkanálnyi olajjal és egy felforrósított serpenyőben 3-4 perc alatt megsütöm.
    • Az edamame babot forrásban lévő vízbe öntöm – kiolvasztás nélkül -, majd 6-8 perc alatt megfőzöm. (kb. annyi idő, amennyi a zöldborsónak kell)
    • A koriandert és az újhagymát felaprítom.
    • Az öntethez kikeverem a mirint, rizsecetet, olajat, friss gyömbért és chilit.
    • Egy nagy tálba öntöm a rizst, a babot, a koriandert és az újhagymát. Alaposan összekeverem, elhelyezem a tetejükön a garnélákat és meglocsolom a dresszinggel.

    Leave
    a comment



    You don't have permission to register
    X